sobota 11. februára 2012

Svet korzetov


„Korzet“.

Pri tomto slove sa ľuďom vybavujú rôzne asociácie. S korzetmi sú spojené rôzne predstavy, spomienky a pocity.

U niektorých ľudí slovo korzet vyvoláva strach z minulosti. Korzety sú tradičné oblečenie, ktoré dominovalo svetu pred viac ako 100 rokmi.

Klasické korzety môžeme vidieť najmä v rôznych historických filmoch, kde ženy trpeli takým spôsobom, o akom sa modernej žene ani nemôže zdať.

Korzety sú sexi


Áno.

Ale rozhodne nie v takej podobe, v akej sa nosili niekde na začiatku 18. Storočia.
Moderné korzety sa ľahko nosia a žena sa  v nich cíti dobre. Je to jednoduché. Korzet si berie z minulosti iba to najlepšie. Dnes ženy už korzety nosiť nemusia. Na podporu pŕs sa v súčasnosti používajú podprsenky.

Sťahovací korzet 


Korzety tak zaujali pomerne špecifickú oblasť v ženskom módnom svete. Korzety stoja na jednej strana v kategórii erotického oblečenia, čo určite potvrdí každý muž.

Na druhej strane korzety sa bežne nosia aj do spoločnosti. Medzi spoločenským korzetom a sexi korzetom je niekoľko podstatných rozdielov. Sexy korzety sú ďaleko vyzývavejšie ako spoločenské korzety.
Naproti tomu bežné spoločenské korzety sú ďaleko decentnejšie. Takisto tvarujú ženské prsia, robia  to však spoločensky prijateľnejším spôsobom.

Medzi sexi korzetmi a spoločenskými korzetmi existuje niekoľko zaujímavých prechodov. Poznáme polokorzety, korzetové šaty - korzetové šaty dlhé a krátke.
Výber je naozaj široký – veľmi ľahko sa v ňom stratíte.

Kde nakupovať korzety?


Korzety rôzneho druhu môžete nakupovať dvoma základnými spôsobmi:

  • v bežných predajniach
  • v online obchodoch


Konkrétny výber záleží iba na vás. Niekomu vyhovuje pohodlie nakupovania na internete, iný sa musí odevu pred kúpou dotknúť.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.